Geçici dövme denildiğinde akla ilk gelen hint kınasıdır. Kına (Lawsonia inermis), kınagiller (Lythraceae) familyasından, yaklaşık 2.60 metre boyunda büyük çalı ya da küçük ağaç şeklinde tanımlanabilecek bir bitki ve bu bitkinin yapraklarının kurutulup öğütülmesiyle hazırlanan bir tozdur. Bu tozun Kuzey Afrika’da ve Batı Asya’da iyileştirici bir etkisi olduğuna inanılıyor. Bu nedenle bazı kabileler törenlerinde bu tozu kullanıyorlar.

Daha önceleri vücuda çeşitli süslemeler yapmak için kullanılan kınanın sakinleştirici ve ağrı kesici etkisi olduğu düşünülüyor. Ayrıca kınanın, süren kişileri kötülüklerden korunduğuna, şanslı ve bereketli biri olduğuna inanılırdı. Kızılderililer, Kazak Türkleri ve Kırgız Türkleri’nden kültürel bir faaliyet olarak günümüze kadar ulaştığına dair kanıtlar bulunmaktadır.Ancak son yıllarda kına daha çok geçici dövme olarak kullanılmakta. Vücudunuzun herhangi bir bölümüne gerçek dövme yaptırmak, zorlu ve acılı bir süreçtir. Hatta dövmenin yapıldığı koşullar, sağlıksız sonuçların oluşmasına da sebep olabilmektedir. Bu durum korku ve endişe oluşturmaktadır. Ek olarak bir süre sonra çıkartılmak istenmesi esnasın da yaşanan zorluktan dolayı geçici dövme yapımı popüler hale gelmiştir. Geçici dövme, iğne ile deri altına yapılan dövmenin aksine, vücuda uygulanışı da çok kolaydır. Çok çeşitli uygulama şekilleri vardır. En kolay yöntem ise geçici dövme spreyi kullanarak, vücuda uygulanan geçici dövmedir. Yapılışı 2-3 dk’yı almamakta ve silinmesi çok kolaydır.

Geçici dövme, kalıcı dövme gibi çok uzun yıllar deride kalmaz. Bunun sebebi, gerçek dövme deri altına iğne enjekte edilir; geçici dövme ise bunun tam tersine deri üzerine hint kınası ile uygulanır. Dayanıklılık süresi bu yüzden çok uzun değildir. Kalıcı dövme yaptırmak da tereddüt edenler için geçici dövme en idealidir.