Dövme Sanatı
Dövme kimine göre süs, kimine göre şans, kimine göre uğurdur .Kimine göre ise yaşamın evrelerindeki duygular…
Dövme, insan ruhunun tene yansımasıdır. Yüzyıllardır özelliğini kaybetmemiş bu gelenek hala güncelliğini korumakta. Geçmişte Hun Türklerinde asil ve kahraman kişilerin dövme yaptırdıkları, Roma’da tam tersi, suçluları tanımak için bir işaret olarak kullanıldığı biliniyor. Osmanlılar’da ise gemiciler ve yeniçerilerin arasında oldukça yaygındı. Dövme, Anadolu’nun Doğu ve Güneydoğusundaki adıyla dak; eskiden bedenin süslenmesinden öte kötülüklerden korunmak , şans ve bereket için yapılırdı. Dövmenin tarihi M.Ö. 30.000-10.000 yıl öncesine dayanmaktadır.Kızılderili’ler, eski Mısır, Kazak ve Kırgız Türklerinde sıkça görülürdü.Özgün topluluklarda dövmeci mistik bi ayin içerisinde dövmesini yapardı.
Günümüz dövme sanatı ve sanatçıları, hak ettiği yere yavaş da olsa geliyor ve insanların yaratılıştan güzel olan estetiğine dikkat çekerek , tarzını yansıtıp, eksik olan imajını tamamlıyor. Kendini ifade etmesine yardımcı oluyor. Hemen herkes dövme sahibi olmak istiyor. Özellikle yaz ayları gelince dövmeler ortaya çıkıyor ve dövmeci kapıları aşındırılıyor. Kimi kararlı kişiler kalıcı dövme tercih ederken henüz kararını vermemiş kişiler veya değişikliği tercih edenler geçici dövmeyi seçiyor.
Dövme konusunda kesinlikle profesyonel hizmet veren yerlere danışın. Sakarya Dövmeci her zaman hizmetinizdedir.
Tüylü olan bölgedeki dövmeler tüyleri de boyar, tenden kolay çıkan kına, tüy ve tırnaklardan kolay çıkmaz, sarı tüylerinizi siyaha çevirir. Dövme çıksa bile tüylerde motif izi bir süre daha kalır. Gerekirse aşırı tüylü bölgelerinizi tıraş ettikden sonra geçici dövmenizi yapabilirsiniz.